Välj rätt

Ölglas

Att välja rätt ölglas i denna djungel av glas är inte alltid så lätt. Många av de belgiska bryggerierna har tagit fram egna ölglas eftersom de tycker att ölen smakar som bäst i dessa.

Det är inget krav att dricka ur dessa men det blir en bättre smakupplevelse om ölen dricks ur originalglas. Här är några enkla tips för hur man kan tänka när man väljer glas:

Lager/Pils

En lageröl/pilsner dricks bäst i ett högt och smalt glas som ger ölet en härlig skumkrona. Om glaset är på fot eller helt rakt är mer en smaksak.

Veteöl

Det traditionella veteölglaset är avlångt och går från smalt i botten till brett i öppningen. Allt för att smaken ska kunna upplevas med både näsa och mun.

Stout

Ett kupat glas som ser ut som en konjakskupa är att föredra för smakrika öler. Den rundade formen gör att du kan snurra på din öl och få fram smakerna ännu bättre.

Indian pale ale/Pale ale

Dricks till fördel i en kupa men är absolut bäst i ett IPA glas. Glaset är gjort för att höja smakerna, bevara skummet och ge en härlig öppning att dricka ur.

Köp glaset hos oss!

De flesta glas finns att köpa hos oss i restaurangen men ring/maila gärna innan och kolla så just det glaset du vill köpa finns.

Lär dig mer

På dessa sidor skriver vi artiklar som vi hoppas ni tycker är intressanta. Vi behandlar belgisk ölkultur såväl som tipsar om vilka glas man ska använda till sin favoritöl.

Skulle du vilja veta mer om något speciellt? Tipsa oss gärna.

Kontakta oss


Fler artiklar