Det bästa med säsongen

Julöl

Att brygga julöl är en synnerligen vördad tradition bland belgiska bryggerier och det är inte ovanligt att bryggerierna har en eller två varianter som återkommer år efter år.

Förutom de årligt återkommande julölen (många kan med fördel sparas i vinkällaren) brygger många bryggerier öl på unika recept som får bära fanan just det året. Därför är det med spänning vi tar emot försändelsen med julöl och serverar våra gäster.

Om julen brukar vi ha sju julöl på fat. Det är smakstarka brygder med olika kryddor som kännetecknar julen på olika sätt, se om du kan identifiera dem! Fatölen roterar, fråga personalen vad som är påkopplat för tillfället.

Årets julöl

St Bernardus Christmas Ale, 10,0%

Denna traditionsenligt mörka brygd är kraftig samt potent och förhåller sig till konstens alla regler om hur en klassisk belgisk julöl ska vara.

Corsendonk Christmas Ale, 8,5%

En ale på 8,5% som är djupröd i färgen och har en härlig doft av malt, choklad och apelsin. Den är även maltig i smaken med en behaglig beska som passar utmärkt till choklad, kryddiga ostar och viltkött.

Gouden Carolus Christmas, 10,5%

Gouden Carolus Noël är en rödbrun ale bryggt på de bästa malterna, 3 typer av humle och 6 olika sorters örter och kryddor. Det ger ölet en fin kryddig smak av körsbär, sötlakrits och en lätt aning av anis och enbär.

N’Ice Chouffe, 10,0%

Kryddig smak med sötma, inslag av torkade dadlar, fruktkaka, pomerans, nötter, kanel, ljus sirap, timjan och choklad.

St Feuillien Cuvée de Noël, 9,0%

En brun, stark och fyllig ale med alkoholhalt på 9,0%. Den har en intensiv arom och balanserad bitterhet.

Nacka Julöl, 5,4%

Bryggd med maltsorterna Pale Ale, Wiener, Munich I, Vetemalt mörk, Abbey, Carafa I Special och humlesorterna Challenger, East Kent Golding, Columbus. Kryddad med Honung, Mörk Kandisirap, Kanel, Kryddnejlika, Pomeransskal. Ofi­ltrerad och opastöriserad.

Nacka Julwit med ingefära, 5,4%

Bryggd med Pilsner- och Vetemalt, Puffat Vete och Magnumhumle. Kryddad med Ingefära, Korianderfrön och Apelsinskal. Ölen är ljus, lätt och fräsch. Passar till julmat i allmänhet och sill i synnerhet. Ofiltrerad och opastöriserad.

Varmt välkomna!

Lär dig mer

På dessa sidor skriver vi artiklar som vi hoppas ni tycker är intressanta. Vi behandlar belgisk ölkultur såväl som tipsar om vilka glas man ska använda till sin favoritöl.

Skulle du vilja veta mer om något speciellt? Tipsa oss gärna.

Kontakta oss


Fler artiklar