Vår specialitet

Musslor

Populariteten av musslor i den belgiska matkulturen refereras ofta till som ”Mussels in Brussels”. Men det är inte bara Brysselborna som njuter av musslor i sina restauranger. I Belgien äts musslor över hela landet och serveras på en mängd olika sätt.

Mycket av det belgiska köket har en stark influens av Frankrike och därför är skaldjur, som bland annat musslor, något ganska centralt även i det belgiska köket.

Belgobaren förknippas ofta med Moules frites, något som blivit en riktig specialitet och alltid är lika uppskattat bland våra gäster. På Belgobaren serverar vi ett antal utsökta varianter av kokta musslor.

Ekologisk delikatess

Våra musslor är hämtade från den svenska västkusten där förhållandena är perfekta för odling av musslor.

Vattnet på västkusten är näringsrikt, lagom salt och friskt vilket ger våra musslor en smak som toppar de flesta musslor från andra världshav. Våra musslor är kravmärkta och odlas helt utan tillsatser. Musslor är faktiskt en av världens mest miljövänliga delikatesser!

Direkt från västkusten

De musslor vi serverar kommer från västkusten och odlas av Scanfjord, Sveriges största leverantör av odlade musslor. Odlingen är helt naturlig, och går till så att musslorna hänger helt fritt i vatten med drag.

Tack vare att musslorna är odlade på detta sätt kommer de aldrig i kontakt med havsbotten. Det blir därmed inga sandkorn i musslorna och eftersom de odlats lika länge är alla musslor lika stora. KRAV-certifierade musselodlingar gör dessutom stor miljönytta eftersom musslorna som växer på rep i havet binder kväve och minskar övergödningen.

Blåmusslor är även proteinrika, fettsnåla och dessutom rika på nyttiga omega 3-fettsyror.

Musselmeny