Träffa familjen

Chouffe

Låt oss presentera tre syskon av familjen Chouffe från Brasserie d'Achouffe: La Chouffe – BLOND Mc Chouffe - BRUN Houblon Chouffe - IPA

De är lika men också helt olika med sin fruktiga grund som sen utvecklas till de mest unika av öler.

La chouffe lämnar en härlig och uppfriskande citruseftersmak med en kryddig ton. Den har även en lätt humlesmak som gjort att ölen har vunnit många ölälskares hjärta. Smaken ger både ett krämigt och ett friskt intryck. Serveras vid 8-10C grader och passar utmärkt till kräftor, pajer och getost.

Mc Chouffe är en mörk öl som är älskad världen över. Den har en distinkt smak, en mörk rubinfärg och ett krämigt huvud på den unika ölen. Den är också kände för in sin kryddiga anis- och lakritssmak med inslag av torkade dadlar, fruktkaka, apelsin, choklad och nötter. Som sin syster La chouffe har den en lång eftersmak med liten beska. Serveras vd 10-12C som sällskapsdryck eller tillsammans med mustiga grytor av lamm, nöt eller oumph.

Houblon Chouffe Dobbelen India Pale Ale Triple är mycket eftertraktad av finsmakare: Den är en stark öl med en fruktig och bitter smak som skapas tack vare tre olika sorters humle: Tomahawk, Saaz och Amarillo. När du smakar på denna öl kan du även ana en subtil smak av grapefrukt. Serveras vid 8-10C. Serverad tillsammans med salt mat minskar upplevelsen av beska. Passar även till hårda ostar eller varför inte med laxpudding.

La Chouffe – BLOND
Alc.: 8%
Färg: Ljust guldgul
Tillverkare: Brasserie d'Achouffe
Volym, flaska: 330 ml

Mc Chouffe - BRUN
Alc.: 8%
Färg: Mörk rubinfärg
Tillverkare: Brasserie d'Achouffe
Volym, flaska: 330 ml

Houblon Chouffe - IPA
Alc.: 9%
Färg: Guldbrun
Tillverkare: Brasserie d'Achouffe
Volym, flaska: 330 ml

Dessa öl finns i vårt ordinarie sortiment och skulle det inte vara något tillfälligt problem med leveranserna så kan du räkna med att vi har dem inne.

Varmt välkommen!

Lär dig mer

På dessa sidor skriver vi artiklar som vi hoppas ni tycker är intressanta. Vi behandlar belgisk ölkultur såväl som tipsar om vilka glas man ska använda till sin favoritöl.

Skulle du vilja veta mer om något speciellt? Tipsa oss gärna.

Kontakta oss


Fler artiklar