Westmalle

Dubbel

Westmalle Dubbel är en mörk trappistöl på 7% i alkoholhalt. 

Denna öl bryggdes redan 1856 av munkarna i trappistklostret vid Westmalle med då som en mer kraftfull öl än vi i dagsläget känner till. År 1926 började den bryggas som den öl vi känner till idag, något svagare men fortfarande fantastiskt god. Det är den brygden som är ursprunget till dagens Westmalle Dubbel.

Vid tidpunkten för skapandet blev den omedelbart känt som den tyngsta ölen i Belgien och Westmalle blev referenspunkt för denna speciella ölsort.

Dubbel användes initialt för att det antydde att den var mycket större mängd av ingredienser som användes. Numera anses Dubbel vara en tunnare, mörk öl som kan vara antingen söt eller bitter.

Westmalle Dubbel är en välbalanserad kvalitetsöl med en mild känsla men lång torr eftersmak.

Flaskorna paketeras för hand i sexpack eller lådor om 24 öl. Westmalle Dubbel erbjuds även i begränsad upplaga på fat, den finns endast på ca 300 utvalda restauranger och pubar i världen och vi på Belgobaren är stolta att vara en av dem.

Finns att köpa på utvalda systembolag.

Alkoholhalt 7%
Art nr : 1239 

Lär dig mer

På dessa sidor skriver vi artiklar som vi hoppas ni tycker är intressanta. Vi behandlar belgisk ölkultur såväl som tipsar om vilka glas man ska använda till sin favoritöl.

Skulle du vilja veta mer om något speciellt? Tipsa oss gärna.

Kontakta oss


Fler artiklar