Julöl i

Belgisk anda

Julen i sig är en viktig och stor tradition som firas ordentligt i Belgien. Kommer man till Belgien så här års så glittrar hela landet i utsmyckning av olika belysningar och tomtar. Julölet är också en viktig detalj i juletid. 

Vi på Belgobaren vill ju så klart följa Belgiens julölstradition och har därför kopplat på dom julöl som vi tycker bäst om. Vi har även en hel del olika sorter på flaska - allt från små till stora flaskor av olika karaktär.

Här får du en kort beskrivning på fem olika julöl som kommer att serveras i år. Varmt välkomna!

Gouden Carolus Noël

Efter 38 års uppehåll började Het Anker äntligen brygga sin Christmas ale igen. Gouden Carolus Noël är en rödbrun ale bryggt på de bästa malterna, 3 typer av humle och 6 olika sorters örter och kryddor. Det ger ölet en fin kryddig smak av körsbär, sötlakrits och en lätt aning av anis och enbär. Ölet har trots kryddorna (eller tack vare?) en mild len smak och många tycker att det är den bästa julölen av alla. Gouden Carolus Noël passar lika bra till maten som till desserten. Många tycker till och med att den fungerar som en dessert på egen hand. Gouden Carolus Noël är en alkoholstark ale - hela 10,5%!

Corsendonk Christmas

En ale på 8,5% som är djupröd i färgen och har en härlig doft av malt, choklad och apelsin. Den är även maltig i smaken med en behaglig beska som passar utmärkt till choklad, kryddiga ostar och viltkött. I klostret Corsendonk började man brygga öl redan på 1400 talet. Nu sker ingen bryggning på klostret utan det görs istället på Brasserie Du Bocq.

St-Feuillien Cuvée de Noël

En brun, stark och fyllig ale med alkoholhalt på 9,0%. Den har en intensiv arom och balanserad bitterhet.

Leffe Christmas

Detta är en guldfärgad amber ale med en kryddig, fruktig smak och alkoholhalt på 6,6%. Leffe Christmas är bryggt med säsongens bästa korn och humle. Ölet passar bra till de allra flesta rätter som serveras till jul.

L’Angelus de Noël

En trevlig ale som är med färg någonstans mellan gul och blond. Ölet är tungt kryddat med koriander och kryddnejlika. Alkoholhalt 7,5%.

Fler julöl

på flaska

Ter Dolen Winter, 9,0%
Tongerlo Christmas, 7,0%
Gauloise Christmas, 8,0%
Leffe Christmas, 6,6%
Diôle Bière de Nöel, 9,0%
Corsendonk Christmas, 8,5%
Gouden Carolus Noël, 10,5%
Adriaen Brouwer Winter Wood, 10,0%
Val-Dieu Bière de Noël, 7,0%
Kerst Pater Special Christmas, 9,0%
Grimbergen Winter-Hiver, 6,5%
Barbe Noël, 7,2%
Cazeau Tournay de Noël, 8,2%
Enghien Noël Triple Blonde, 9,0%

Ladda hem listan!

Julölen 2017 består av ovanstående fat- och flasköl. Du får gärna ladda hem listan och skriva ut den. Varmt välkommen att njuta av dessa eller någon av våra hundratals andra flasköl från Belgien. Vi har givetvis många bra, alkoholfria alternativ.

Lär dig mer

På dessa sidor skriver vi artiklar som vi hoppas ni tycker är intressanta. Vi behandlar belgisk ölkultur såväl som tipsar om vilka glas man ska använda till sin favoritöl.

Skulle du vilja veta mer om något speciellt? Tipsa oss gärna.

Kontakta oss


Fler artiklar